RIA Novosti: Park Kulturõ plahvatuse korraldas naisterrorist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa eriolukordade ministeeriumi kopter Lubjanka metroojaama lähiste.
Venemaa eriolukordade ministeeriumi kopter Lubjanka metroojaama lähiste. Foto: Reuters / Scanpix

Moskva metroojaama Park Kulturõ ühes rongivagunis aset leidnud plahvatuse korraldas tõenäoliselt naissoost enesetapuvõitleja, rääkis

RIA Novostile

korrakaitsejõudude allikas.


Tema sõnul ulatus plahvatuse trotüülekvivalent 500 grammist kuni kahe kiloni. Õnnetuspaiga ülevaatus lubab arvata, et lõhkekeha õhiti 100-120 sentimeetri kõrgusel ja ilmselt oli see kinnitatud enesetapuvõitleja keha külge, rääkis ta.

«Leitud inimkeha jäänused annavad põhjuse oletada, et arvatava terroristi puhul oli tegemist naisega,» lisas ta.

Föderaalne Julgeolekuteenistus FSB kinnitas informatsiooni, et mõlema plahvatuse taga on tõenäoliselt naisterroristid, vahendas Lenta.ru. Samas rõhutati, et tegemist on siiski esialgsete oletustega.

«Operatiivstaap hakkab avalikkust uurimise käigust teavitama meediakanalite kaudu,» seisab FSB pressiteates, kus veretööd nimetati «hästi ettekavatsetud aktsiooniks».

Allikas rääkis RIA Novostile, et hommikuse tipptunni ajal aset leidnud plahvatuses hukkusid peamiselt noored inimesed.

Lubjanka jaamas plahvatas lõhkekeha kell 07.52 kohaliku aja järgi, umbes 30 minutit hiljem plahvatas lõhkekeha ka metroojaamas Park Kulturõ.

Viimastel andmetel hukkus 35  ja erineva raskusastmega vigastusi sai 73 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles