Plahvatustega metroos kaasnesid sidehäired ja hinnatõus taksonduses

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Фото на тему работы милиции и спасателей на местах взрывов в московском метро.
Фото на тему работы милиции и спасателей на местах взрывов в московском метро. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Moskva võimud edastasid mobiilsidefirmadele palve saata oma klientidele lühisõnum SMS palvega võtta ühendust lähedastega, liikluskaosest kasumit haistnud taksojuhid tõstsid kesklinnas hindu.


Eriolukordade minister Sergei Šoigu selgituse järgi on SMSi abil kergem saada ülevaadet kannatanutest, vahendas

Lenta.ru

.

Hommikusel tipptunnil metroos aset leidnud kahe plahvatuse tõttu tekkis ülekoormus Moskva sidevõrkudes, mistõttu ei saa paljud abonendid välja helistada, vahendas Prime-TASS.

Mobiilsed Telesüsteemid (MTS), Megafon ja Võmpelkom (kaubamärk Bilain) kinnitasid, et seadmete automaatset väljalülitust pole juhtunud.

Küll aga lülitas MTS välja lisateenused nende abonentide jaoks, kes viibivad plahvatuse piirkonnas. Võmpelkom teatas, et mõnel mobiiltelefoni omanikul võib olla raskusi väljahelistamisega.

Sideoperaatorite reaktsioonist Šoigu üleskutsele pole midagi teatatud.

Täna hommikul kell 7.56 (kohaliku aja järgi) leidis aset plahvatus Ljubljanka ja kell 8.39 Park Kulturõ metroojaamas. Viimastel andmetel hukkus 35 inimest.

Ohvriterohke õnnetuse tõttu jooksid kokku mitme suure uudisteagentuuri koduleheküljed ja seda lugejate arvu järsu suurenemise tõttu, kes soovisid saada juhtunust värskeimat teavet.

Suhtlusportaali Twitter kasutajad teatasid mobiilside totaalsest ülekoormatusest ja sellest, et helistamine pole võimalik, vahendas rus.postimees.ee.

Moskva taksojuhid tõstsid sõidutasu kesklinnas 3000 rublani ehk 1200 kroonini, mis on tavapärasest pikema sõidu tariifist ligi kolm korda rohkem.

Kasutaja aemelin kirjutas, et «taksojuhid tõstsid hindu, kuid normaalsed moskvalased viivad inimesi metroojaamadeni tasuta».

Kasutaja 1erika kirjutas, et viimase 5-6 päeva jooksul oli miilitsate arvu metroos järsult suurendatud ja küsib, et kas keegi teine seda ei märganud. «Mulle tundus see äärmiselt imelik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles