FSB: terroristide sihtmärgiks oli siseministeerium ja FSB

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakorraline istung metrooplahvatuste teemal president Dmitri Medvedevi (paremal) juures.
Erakorraline istung metrooplahvatuste teemal president Dmitri Medvedevi (paremal) juures. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) oletusel on metrooplahvatuste taga Põhja-Kaukaasia kuritegeliku grupeeringuga seotud inimesed, kelle sihtmärgiks olid FSB ja siseministeerium.


Nii Lubjanka kui Park Kulturõ asuvad Sokolniki (punane) metrooliinil, vahendas

RIA Novosti.

Lubjankal leidis plahvatus aset eestpoolt teises rongivagunis, Park Kulturõ jaamas eestpoolt kolmandas vagunis.

Vene meedia oletusel tahtsid terroristid «tervitada» eriteenistusi. Kahtlustatakse, et teine plahvatus pidi plaanide järgi leidma aset metroojaamas Oktjabrskaja, mille juures asub siseministeeriumi hoone.

Lubjanka jaama juures asub föderaalse julgeolekuteenistuse FSB peahoone.

Kuna meedia väitel oli tegemist arvatavasti Põhja-Kaukaasiast pärit naistega, siis orienteerusid nad metroos halvasti ja päris täpselt neid jaamu ei teadnud.

Moskva metroojaamades pommiplahvatuse korraldanud terroristid sisenesid metroosse arvatavasti Sokolniki liini lõppjaamas Jugo-Zapandajas ehk Edelajaamas. Ametivõimud alles kontrollivad seda informatsiooni, analüüsides läbi ka valvekaameratest saadud videolindid.

Prokuratuuri uurimiskomitee avalike suhete osakonna juhataja Vladimir Markin rääkis RIA Novostile, et loodetavasti suudab miilits naiste isikud identifitseerida, kuna nende näod plahvatustes viga ei saanud.

Moskva linnapea Juri Lužkov esitas uurijatele palve kiirendada oma tööd, et saaks taastada liikluse Sokolniki liinil.

«Kui uurijad on oma töö lõpetanud, siis vajame meie veel ühe tunni, et korraldada ja taastada rongiliiklus Sokolniki liinil,» rääkis Lužkov president Dmitri Medvedevi juures toimunud erakorralisel nõupidamisel.

Viimaste andmete järgi hukkus kahes plahvatuses kokku 37 inimest, vigastada sai kuni 65 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles