Putin: terroristid põrmustatakse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrakaitsejõudude esindajad Lubjanka väljakul Moskvas
Korrakaitsejõudude esindajad Lubjanka väljakul Moskvas Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene peaminister Vladimir Putin lubas, et Moskva metroojaamades aset leidnud pommiplahvatuste organisaatorid hävitatakse.


Krasnojarskis töövisiidil viibiv valitsusjuht suhtles eriolukordade ministeeriumiga videokonverentsi vahendusel, vahendas RIA Novosti.



«Nagu teada, pandi täna Moskvas toime kohutavate tagajärgedega ja oma olemuselt jälk kuritegu rahulike inimeste vastu. Metroos hukkus kümneid inimesi,» rääkis peaminister.


«Olen veendunud, et korrakaitsejõud teevad kõik selleks, et kurjategijad üles leida ja karistada. Terroristid põrmustatakse.»

Metroojaamades Lubjanka ja Park Kulturõ toimus hommikusel tipptunnil kaks plahvatust. Mõlemal juhul leidis plahvatus aset siis, kui rong oli jõudnud peatusesse ja inimesed väljusid vagunitest.

Putin tegi transpordiministeeriumile ülesandeks esitada ettepanekuid terrorismivastase kaitse tõhustamise kohta ühiskondlikus transpordis.

Lisaks sellele nõudis Putin, et päeva lõpuks oleks töötatud välja dokument kannatanute ja hukkunute perekondadele kompensatsioonide maksmisest, et valitsusjuht saaks selle kohe siis ka allkirjastada.

Siberi sotsiaalmajandusliku arengu konverentsil osalema pidanud Putin otsustas seoses terroriaktidega naasta pealinna, vahendas Gazeta.ru. Informatsiooni kinnitas ka valitsuse pressiteenistus.  

Viimastel andmetel hukkus kahes plahvatuses 37 inimest. Andmed kannatanutest ulatuvad 70ni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles