Vene prokuratuur palus plahvatuste uurimiseks pealtnägijate abi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled Lubjanka metroojaamas.
Lilled Lubjanka metroojaamas. Foto: Reuters / Scanpix

Vene prokuratuuri uurimiskomitee pöördus eilseid terrorirünnakuid pealtnäinud inimeste poole palvega võtta ühendust korrakaitseorganitega.


«Kõik tunnistused ja igasugune informatsioon terroriaktist on uurimise jaoks väga tähtis,» on kirjas prokuratuuri koduleheküljele riputatud teates, vahendas Lenta.ru.

Plahvatused Lubjanka ja Park Kulturõ metroojaamades leidsid aset hommikuse tipptunni ajal. Viimastel andmetel hukkus 39 inimest, üle 70 lebab haiglas.

Prokuratuuri esialgsete andmete järgi viisid terroriakti täide kaks naissoost enesetapuvõitlejat, kellega olid kaasas mees ja kaks naist. Seltskond sisenes metroosse Jugo-Zapandajas ehk Edelajaamas ja pärast seda istuti mõningaste intervallide järgi Sokolniki metrooliinil sõitvatesse rongidesse.

Lubjanka jaamas seisnud rongis plahvatas lõhkekeha kell 7.56, Park Kulturõs kell 8.39.

Juhtunut nägid pealt paljud elanikud ja pealinna külalised, mis kirjutasid sellest blogides ja jutustasid meediaväljaannetele. Internetti riputati üles mitu amatöörvideot, mis tehti sündmuskohtadelt mobiiltelefonidega

Linnavõimud plaanivad mõlemasse metroojaama panna hukkunute meenutamiseks üles mälestustahvlid.

Täna on Moskvas leinapäev. Planeeritud meelelahutusüritused jäävad ära, Venemaa lipud riigiasutustel on langetatud poolde vardasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles