Venemaa hüdroelektrijaamades tõhustati julgeolekumeetmeid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turbiinide saal RusHüdrole kuuluvas Sajano-Šušenskaja HEJ-s kuus kuud pärast katastroofi.
Turbiinide saal RusHüdrole kuuluvas Sajano-Šušenskaja HEJ-s kuus kuud pärast katastroofi. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Firma RusHüdro, mis opereerib valdavat enamust Venemaa hüdroelektrijaamu (HEJ), teatas turvameetmete karmistamisest jaamades ja hüdroenergiaga seotud objektidel.


Veefirma põhjendab kaitserežiimi tugevdamist terroriaktide ohu suurenemisega Venemaal, vahenda Lenta.ru.

Näiteks tõhustatakse sissepääsulubade kontrollimist, viiakse läbi plaaniväliseid kontrolle erakorraliseks olukorraks valmisolekust ja jälgitakse objektide välist kaitset. Samuti on tühistatud kõik hüdroelektrijaamadesse kavandatud ekskursioonid.

Moskvas kahes metroojaamas leidis eile aset kaks ohvriterohket plahvatust, mille viisid täide naissoost enesetapuvõitlejad. Pärast seda tõhustati turvameetmeid mitmel nn tundlikul objektil mitte ainult Venemaal, vaid ka mujal. Nii näiteks karmistati kontrolli  Kasahstanis Baikonuri kosmodroomil ja Ühendriikides New Yorgi metroos.

Juba varem on pakutud välja oletus, et RusHüdro objektid võivad saada terroristide rünnakute sihtmärkideks. Kui eelmise aasta augustis juhtus avarii Jenisseil asuvas Sajano-Šušenskaja HEJs, siis oli uurijate üheks tööversiooni terrorirünnak, mis hiljem siiski kinnitust ei leidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles