Saksamaa: Ukraina teeb pingutusi Tõmošenko küsimuse lahendamise nimel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõmošenko teotajate protestilaager Kiievis.
Tõmošenko teotajate protestilaager Kiievis. Foto: SCANPIX

Saksa välisminister Guido Westerwelle lausus täna, et Saksamaa näeb märke sellest, et Ukraina on tegemas tõsiseid jõupingutisi ekspeaminister Julia Tõmošenko küsimuse lahendamiseks.

Westerwelle lausus pärast kõnelust Ukraina presidendi Viktor Janukovõtšiga Kiievis, et pakkumine jätkata Tõmošenko ravi Saksamaal on endiselt laual.

«Me soovime, et Ukraina lähenemine EL-iga toimuks õigesti,» lausus minister. «Meil tuleb veel üle saada mõnest probleemist, ja nende seas on loomulikult ka Tõmošenko juhtum.»

«Sellegipoolest me tunnistame, et [Ukraina] teeb nende probleemide ületamiseks tõsiseid jõupingutusi,» lisas Westerwelle.

«Pakkumine ravida Tõmošenkot Saksamaal on endiselt jõus,» ütles ta täpsustusi lisamata.

Tõmošenko üleviimine mõnda välisriiki võib olla ainuvõimalikuks lahenduseks opositsiooniliidri vangistamisest alguse saanud tülis, mis võib ohustada Kiievi ja EL-i vahelise assotsiatsioonileppe sõlmimist.

Ukraina loodab leppe allkirjastada novembri lõpus Vilniuses aset leidval tippkohtumisel.

Kohus määras Tõmošenkole 2011. aasta oktoobris seitsmeaastase vanglakaristuse ametivolituste ületamise eest seoses 2009. aastal Venemaaga sõlmitud gaasilepinguga.

Eelmisel nädalal tegid Euroopa Parlamendi esindajad Alexander Kwasniewski ja Pat Cox Janukovitšile ametliku ettepaneku Tõmošenko ravi jätkamiseks Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles