Iisraeli mees peksti Läänekaldal surnuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina naine Läänekaldal täissoditud mošee kõrval.
Palestiina naine Läänekaldal täissoditud mošee kõrval. Foto: SCANPIX

Arvatavad palestiinlastest äärmuslased peksid Jordani Läänekalda asunduskodus surnuks iisraellase ja vigastasid tema naist, teatas reedel juudiriigi politsei.

«Neid peksti nüride esemetega Broshi asunduses,» ütles politsei pressiesindaja Micky Rosenfeld.

Relvajõudude sõnul on rünnakupiirkonnas püstitatud teetõkkeid ning julgeolekujõud otsivad teo toimepanijaid.

Iisraeli raadio andmeil oli abielupaar olnud oma kodus, kui nad kuulsid väljas kära ja koerte haukumist. Majast väljunud meest rünnati raudlattidega, peksa sai ka talle järgnenud naine, kellel õnnestus põgeneda.

Uudisteportaal Ynet kirjutas naise sõnadele viidates, et ründajaiks olid kaks palestiinlast.

Vähem kui kaks nädalat tagasi sai Ram Allah' lähedal Psagoti asunduses kuuli- ja noahaavu oma aias mänginud üheksa-aastane tüdruk. Juhtunuga seoses võeti vahi alla kaks palestiina noorukit.

Möödunud kuul lasti Läänekalda linnas Hebronis maha Iisraeli sõdur, päev varem leiti samuti Läänekaldalt Qalqiliya linnast samuti tapetud sõjaväelane.

Rahvusvaheline üldsus on väljendanud sügavat muret Iisraeli üha jätkuva asundustegevusega okupeeritud aladel, mida palestiinlased näevad oma tulevase riigi osana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles