Väljaanne: USA luure eiras Snowdeni tegevuse suhtes ohu märke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NSA jälgimisprogrammi vastu protestiv inimene Hamburgis USA saatkonna ees.
NSA jälgimisprogrammi vastu protestiv inimene Hamburgis USA saatkonna ees. Foto: SCANPIX

USA luuresaladuste lekitajat Edward Snowdenit kahtlustati juba Luure Keskagentuuris (CIA) töötamise ajal katsetes pääseda ligi tema taseme töötajate jaoks salastatud dokumentidele, kuid CIA jättis Snowdeni otsese ülemuse sellesisulise raporti tähelepanuta, kirjutas eile New York Times.

Ajalehe andmetel kirjutas mehe ülemus tema kohta negatiivse aruande 2009. aastal, mil Snowden valmistus lahkuma oma CIA ametikohalt Genfis.

Ülemus raporteeris, et on täheldanud arvutiadministraatori käitumises ja tööharjumustes märkimisväärseid muutusi, lisaks sisaldas aruanne ka kahe kõrge ameeriklasest ametniku ütlusi.

Pärast CIA-st lahkumist asus Snowden tööle USA riikliku julgeolekuameti (NSA) juurde erinevate tarnijate nagu Dell ja Booz Allen Hamilton töövõtjana. Tõenäoliselt jättis CIA negatiivse iseloomustuse NSA-le edastamata, kirjutas New York Times.

Dokumendid tulid päevavalgele alles siis, kui ametnikud luuresaladusi lekitanud Snowdenit uurima hakkasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles