Patrušev: kontrollime terroriaktide puhul ka Gruusia jälge

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beslanis moodustati eile küünaldest number 39, et mälestada Moskva  metrooplahvatustes hukkunuid.
Beslanis moodustati eile küünaldest number 39, et mälestada Moskva metrooplahvatustes hukkunuid. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa eriteenistused kavatsevad kontrollida versiooni Gruusia eriteenistuse võimalikust osalemisest Moskva metrooplahvatustes.


Uuest jäljest uurimisprotsessis rääkis ajalehele Kommersant julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev.

«Meil oli informatsioon, et Gruusia eriteenistuste üksikud kaastöölised omavad kontakte terroristlike organisatsioonidega Põhja-Kaukaasia Venemaa osas. Me peame seoses Moskva terroriaktidega kontrollima ka seda versiooni.»

Patrušev väljendas veendumust, et Vene eriteenistustel õnnestub neutraliseerida tšetšeeni mässuliste ninamees Doku Umarov.

«Otsingud käivad. Mõnikord on tulnud põrandaaluste jõukude ninameeste tabamiseks viia läbi mitu operatsiooni. Eduks läheb vaja mitmeid kokkusattumisi: operatiivseid, tehnilisi ja koguni ilmastikutingimusi. Vahel segavad juhused, kuid me oleme järjekindlad.»

Julgeolekunõukogu sekretäri sõnul hoiti eelmisel aastal Venemaal ära 86 terroristlikku kuritegu ja seda mitte üksnes Põhja-Kaukaasias, vaid ka Moskvas ja Suur-Novgorodis.

«Kahjuks ei saa tagada, et õnnestub vältida kõiki terroriakte, sest see pole lihtsalt reaalne. Seda ei suuda garanteerida mitte ükski eriteenistus maailmas,» rääkis Patrušev.

Üleeile Moskva metroojaamades Lubjanka ja Park Kulturõ aset leidnud plahvatustes hukkus vähemalt 39 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles