Inimõigustenõukogu teeb Putinile ettepaneku laiaulatuslikuks amnestiaks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi inimõigustenõukogu kiitis heaks laiaulatuslikku amnestiat puudutava projekti, mida esitletakse Vladimir Putinile 15. oktoobril.

Inimõigustenõukogu liikmete koostatud dokumendis tehakse ettepanek vabastada need kinnipeetavad, kes istuvad trellide taga mittevägivaldsete kuritegude sooritamise pärast, vahendas Interfax.

Nõukogu liikme Kirill Kabanovi sõnul puudutaks võimalik amnestia kinnipeetavatest vähem kui neljandikku.

Tänavu aasta esimese kvartali seisu järgi oli Venemaal 695 000 vangi. 

Interfax uuris, kas võimalik amnestia hõlmab ka laialdast ühiskondlikku vastukaja puudutanud kohtuasju. Kabanovi selgituse järgi otsustasid nõukogu liikmed, et konkreetseid kohtuasju ei arutata.

RIA Novsotile ütles ta aga, et vangide vabastamine võib puudutada ka punkansambli Pussy Riot liikmeid ja Bolotnaja väljakul kinni peetud inimesi.

President Putin andis inimõigustenõukogule korralduse valmistada ette amnestiat puudutav projekt eelmisel nädalal. Dokument peab olema valmis konstitutsiooni 20. aastapäevaks, mida tähistatakse 12. detsembril 2013.

Tänavu juulis kuulutati välja nö valgekraede amnestia, mis puudutas majanduskuritegudes süüdi mõistetuid inimesi ja näeb ette umbes 13 000 vabadusse laskmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles