Venezuela pidas kinni USA laeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela mereväe laev.
Venezuela mereväe laev. Foto: SCANPIX

Venezuela teatas eile, et pidas vaidlusalustes vetes kinni Ühendriikide firmale kuuluva uurimislaeva.

Venezuela välisministeeriumi teatel peeti Guyanast teele asunud Ühendriikide ettevõttele Anadarko Petroleum Corporation kuuluv Teknik Perdana kinni ebaseadusliku tegevuse tõttu, täpsustamata, kas põhjuseks oli väidetav piiririkkumine või mõni muu põhjus, vahendas uudisteagentuur AFP.

Venezuela peab vaidlusalust rannikupiirkonda, kus on rikkalikud energiaressursid, endale kuuluvaks ning nimetab seda Eseqibanaks. Ligi 160 000 ruutkilomeetri suurust piirkonda kontrollib aga Guyana, mis nimetab piirkonda Essequibonaks.

Lisaks protestile on Caracas nõudnud selgitust ka Guyana võimudelt. Viimane on piiririkkumist eitanud ning süüdistanud omakorda Venezuelat.

«On selge, et Teknik Perdana oli intsidendi toimumise ajal Guyana vetes,» kinnitasid Guyana võimud, kelle hinnangul ohustab Venezuela tegevus rahu piirkonnas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles