Žirinovski nõudis Hollandi ministrite tagasiastumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Žirinovski eile Moskvas asuva Hollandi saatkonnahoone juures.
Vladimir Žirinovski eile Moskvas asuva Hollandi saatkonnahoone juures. Foto: SCANPIX

Venemaa liberaaldemokraatliku partei liider Vladimir Žirinovski nõudis Hollandi siseministri ja välisministri tagasiastumist, süüdistades neid diplomaatilise skandaali põhjustamises.

Skandaalse mainega ja julgete väljaütlemistega tuntust kogunud Žirinovski nõudmine on seotud Hollandis Haagis töötava Vene diplomaadi Dmitri Borodini esmaspäevase kinnipidamisega.

Venemaa väitel tungisid tema korterisse relvastatud isikud, kes kasutasid vägivalda nii Borodini kui tema pereliikmete vastu, viisid diplomaadi politseijaoskonda ja lasksid selgitusteta järgmise päeva hommikul vabaks.

Juhtum on kahe riigi vahel põhjustanud diplomaatilise tüli. Teemal on sõna võtnud ka Vene president Vladimir Putin, kes nõudis Hollandilt vabandamist. Hollandi välisministeerium tunnistaski Viini konventsiooni rikkumist ja vabandas.

Žirinovski sõnul sellest aga ei piisa. «Meil on õigus nõuda valetavate Hollandi amenike puhul rangemaid meetmeid. Siseminister ja sellega seotud politseiametnikud peaksid tagasi astuma nagu ka välisminister,» ütles Žirinovski oma toetajatele eile Moskva Hollandi saatkonna ees toimunud meeleavaldusel.

Intsidendi asjaolud on aga endiselt ebaselged. Näiteks Hollandi uudisteagentuuri ANP andmetel tungisid politseinikud Borodini koju, kui nad olid saanud naabritelt telefonikõne selle kohta, et Borodin väärkohtleb oma last.

Hiljem süüdistas Borodin aga omakorda politseid oma üheaastase tütre juustest rebimises. Seejuures viidi koos Borodiniga jaoskonda ka tema kaks last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles