Politsei ei usu laibatükeldaja põgenemist välismaale

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Pasi Pönkä - mõrvar ja laibatükeldaja.
Markus Pasi Pönkä - mõrvar ja laibatükeldaja. Foto: Liis Treimann / Postimees

Soome politsei ei usu, et vanglasse naasmata jätnud Tallinna Maakri tänava mõrvar Markus Pasi Pönkä on põgenenud välismaale.

Pirkanmaa politsei komissar Jussi Pilviö ütles Helsingin Sanomatele, et suure tõenäosusega on Pönkä endiselt Soomes. Mehe isikukirjeldus on edastatud piirivalvele ja kõikidele politseipatrullidele.

«Me eeldame, et Pönkä on Soomes, kuid meil puudub täpsem teave, kust teda otsida. Soome on suur maa,» lausus Pilviö.

Politsei hinnangul ei kujuta Pönkä endast inimeste jaoks ohtu. «Tema kuriteost on möödas juba kaheksa aastat. Kindlasti viibib vabaduses palju ohtlikumaid inimesi kui tema,» sõnas komissar.

Soome politsei kuulutas eelmise nädala lõpus tagaotsitavaks 2005. aastal Tallinnas toime pandud mõrva eest vanglakaristust kandva 30-aastase Markus Pasi Pönkä, kes jättis puhkuselt vanglasse tagasi tulemata.

YLE andmetel pidi reedel puhkusele lubatud süüdimõistetu naasma Kylmäkoski vanglasse eile kell 12.30, kuid Pönkä seda ei teinud. Politsei on mehe kuulutanud tagaotsitavaks.

Soome meedia andmetel on mees ka varem puhkusele lubatud ning siis on ta esitatud nõudmisi täitnud. Küll aga põgenes Pönkä 2011. aastal vanglaautost, kuid tabati vähem kui tunni pärast. Põgenemise eest Pönkä aga karistada ei saanud.

Harju maakohus tunnistas Pönkä 2007. aastal süüdi oma ärikaaslase mõrvamises omakasu eesmärgil ja laiba tükeldamises ning karistas teda 12 aasta pikkuse vangistusega. Karistust tuli Pönkäl minna kandma Soome.

Kõnealune mõrv leidis aset 2005. aasta 12. detsembri öösel Maakri 36 korteris, kui Pönkä tulistas oma äripartnerit, kellega nad koos Soome firmadelt raha välja petsid.

Tulistamise põhjuseks oli raha jagamisel tekkinud tüli ja Pönkä soov saada kogu raha endale. Pärast kannatanu surma tükeldas Pönkä laiba ketassaega ja pakkis tükid eraldi kilekottidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles