Leedu kohus peatas Pervõi Baltiiski Kanali saadete edastamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikipedia

Vilniuse ringkonna halduskohus teatas täna, et peatas kolmeks kuuks venekeelse telekanali Pervõi Baltiiski Kanal (PBK) Venemaal, Valgevenes või mujal väljaspool Euroopa Liitu toodetud saadete edastamise Leedu territooriumil.
 

Kohtu pressiesindaja Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė kinnitusel on otsus lõplik ega kuulu edasikaebamisele.

Leedu raadio- ja televisiooni komisjon otsustas PBK Venemaal või mujal väljaspool Euroopa Liitu toodetud saadete edastamise lõpetada juba möödunud kolmapäeval, ent pöördus reedel otsusele kaalu andmiseks ka kohtu poole.

Komisjon langetas otsuse pärast PBK saadet «Inimene ja seadus», kus eitati nõukogude võimu kuritegusid Leedus.

Saates esitati 4. oktoobril väärinformatsiooni 1991. aasta 13. jaanuari sündmustest Vilniuses. Nii Vilniuse teletori rünnakut juhtinud eriõksuslane Mihhail Golovatov kui mitmed teised saates esinenud isikud eitasid Nõukogude sõjaväe rünnakut.

PBK omaniku meediakontserni Baltic Media Alliance'i Leedu juhatuse esimees Jolanta Butkevičienė teatas eile, et astub telekanali valeväidete tõttu tagasi.

1991. aasta 13. jaanuaril toimus Leedus nõukogude sõjaväe riigipöördekatse. Teletorni rünnakule järgnenud kokkupõrgetes hukkus vähemalt 14 ja sai vigastada 600 tsiviilisikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles