Kaks somaallast hukkusid Etioopias pommi valmistades

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia äärmusrühmituse Al-Shabaab võitlejad õppustel.
Somaalia äärmusrühmituse Al-Shabaab võitlejad õppustel. Foto: SCANPIX

Kaks Somaalia kodanikku said Etioopia pealinnas Addis Abebas oma kodus surma, kui pomm, mida nad parasjagu valmistasid, lõhkes, teatasid täna kohalikud ametnikud.


Hukkunud olid Etioopia informatsiooniministri Redwan Husseini sõnul riigis ebaseaduslikult. Nad rentisid elukohta peamiselt somaallastega asustatud piirkonnas lennujaama läheduses.

Samal ajal toimus Assis Abebas jalgpalli maailmakarika kvalifikatsioonivõistlus, ent on ebaselge, kas hukkunud kavatsesid rünnata seda vaatama kogunenud rahvahulki.

«Kes nad saatis, ei ole veel teada, keegi pole võtnud vastutust, ning pole ka teada, mis üritusel nad rünnaku korraldada kavatsesid,» sõnas Husseini, kes kinnitas, et juurdluse käigus püütakse seda kõike välja selgitada.

Etioopia naaberriiki Keeniat on mitmeid kordi rünnanud Al-Qaedaga seotud terrorirühmitus al-Shabaab, mille põhinõudmiseks on Keenia vägede Somaaliast lahkumine.

Möödunud kuul hukkus rühmituse korraldatud terrorirünnakus Nairobi kaubanduskeskuses vähemalt 67 inimest.

Etioopia saatis oma väed Somaaliasse 2011. aastal, et aidata Aafrika Liidul ja Somaalia kaitsevägedel al-Shabaabi äärmuslastega võidelda. Aafrika Liit võitleb Somaalias äärmuslastega 2007. aastal ning on koos liitlastega võtnud neilt mitmed strateegilise tähtsusega alad.

Redwani sõnul on Etioopia pinnal viimastel aastatel nurjatud mitmeid terroristide plaane, sealjuures peatati eos 2010. aastal kavandatud rünnak Aafrika Liidu kohtumisele. Ta lisas, et turvakontroll riigis on endiselt äärmiselt range.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles