Ühendriikides kohtu ette astunud terrorist ei tunnistanud oma süüd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

New Yorgis teisipäeval kohtu ette astunud terrorivõrgustiku Al-Qaeda juhtivliige Abu Anas al-Libi kinnitas oma süütust, teatasid võimuesindajad.

Libi, kelle USA eriüksus 5. oktoobri varahommikul Tripolis kinni võttis, toodi New Yorki, kus tema üle algas kohtuprotsess üle kümne aasta tagasi esitatud süüdistuse alusel.

Libi seostatakse 1998. aasta terrorirünnakutega USA saatkondadele Kenyas ja Tansaanias, milles hukkus rohkem kui 220 inimest ja tuhandeid sai haavata. Meest süüdistatakse USA kodanike tapmises ja vigastamises, inimröövides ja ameeriklaste vara kahjustamises.

President Barack Obama ütles möödunud nädalal, et Libi kavandas ja aitas läbi viia terrorirünnakuid, mille tagajärjel hukkus sadu inimesi, teiste seas palju ameeriklasi. «Meil on selle kohta kindlaid tõendeid. Ta tuuakse kohtu ette,» lubas riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles