Venelaste Mistral varustatakse Prantsuse dessantkaatritega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A picture taken on October 15, 2013 shows the Vladivostok warship, a Mistral class LHD amphibious vessel ordered by Russia, at the STX France shipyards in Saint-Nazaire, western France. AFP PHOTO/FRANK PERRY
A picture taken on October 15, 2013 shows the Vladivostok warship, a Mistral class LHD amphibious vessel ordered by Russia, at the STX France shipyards in Saint-Nazaire, western France. AFP PHOTO/FRANK PERRY Foto: FRANK PERRY/AFP

Saint-Nazaire'i laevatehases eile vette lastud Venemaa esimene Mistral-klassi helikopterikandja varustatakse nelja Prantsusmaal valmistatud dessantkaatriga, teatas kolmapäeval laevaehitusfirma STX France.

Teates öeldakse, et STM NG tüüpi uue põlvkonna kaatrite ehitus on juba alanud, tarneajaks on määratud järgmise aasta suvi.

Varem kaaluti võimalust varustada helikopterikandjaid Venemaal ehitatavate Serna- või Djugoni-tüüpi dessantkaatritega.

Laevaehitusfirma teatas ka, et Vene mereväe tellimusel täiustati esimesena valminud helikopterikandjal Vladivostok kliimasüsteemi, et laeva saaks kasutada ka madala temperatuuriga. Vöör on valmistatud erilisest terasest, ent ilma jääklassi sertifikatsioonita.

Prantsuse firma andmeil relvastatakse Vladivostok 30 mm suurtükkidega AK-630 ja raketiseadmetega Gibka.

STX France teatas veel, et tuleval kevadel tuleb 14 Vene mereväelast Saint-Nazaire'i saama helikopterikandjate ekspluatatsiooni koolitust. Nad saabuvad Smolnõi-tüüpi õppelaevaga, mida kasutatakse ujuvkasarmuna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles