Vene võimud: Kizljari enesetaputerrorist oli islami äärmuslane

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autovrakk Kizljaris
Autovrakk Kizljaris Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Dagestanis Kizljaris eile pommiplahvatuse korraldanud kohalik elanik Daud Magomedov on miilitsa andmebaasis kirjas kui vahhabismi poolehoidja.


Vene siseministeeriumi teatel õnnestuses operatiivjälitustegevuse abil teha kindlaks, et 1988. aastal sündinud Magomedov oli islami ekstremistliku haru vahhabismi toetaja, vahendas RIA Novosti.

Andmed eilse esimese plahvatuse kohta pole endiselt päris selged, kuid oletuste järgi viibis õhku lennanud sõiduautos Niva enesetaputerrorist, edastas ministeerium. Plahvatuses hukkus kaks miilitsat, kes läksid autot uurima ja üks kohalik naine.

Kui operatiivtöötajad ja miilitsad kogunesid plahvatuspaika uurima, leidis aset teine plahvatus. Selle viis täide miilitsa vanemleitnandi vormis enesetapuvõitleja Magomedov.

Eile levis Vene meedias uudis, et miilitsavormis terrorist oli Daud Džabrailov. Hilisemate täpsustuste käigus selgus, et jutt käib ühest ja samast inimesest.

Nimelt kannab suur osa mehe lähisugulastest Džabrailovi nime, ametlikes dokumentides on tema perekonnanimeks aga Magomedov.

Arvatava teise enesetaputerroristi isiku kohta mingit teavet avalikkusele edastatud pole.

Kahes plahvatuses Kizljaris hukkus 12 inimest. Vigastada sai 37, neist 26 toimetati haiglasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles