Park Kulturõ metroojaamas rünnati eakat inimõiguslast Aleksejevat

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene inimõiguslane Ljudmilla Aleksejeva
Vene inimõiguslane Ljudmilla Aleksejeva Foto: Toomas Huik

Üks mees ründas Moskvas eile inimõigusteaktivisti 82-aastast Ljudmilla Aleksejevat, kui naine osales metroojaamas Park Kulturõ aset leidnud mälestusmiitingul.


End hiljem õigeusklikuks patrioodiks tituleerinud mees astus eaka naise juurde ja küsis: «Sa oled veel elus?» ning lõi talle vastu pead, vahendas RIA Novosti.

Aleksejeva rääkis eile hilisõhtul uudisteagentuurile, et ühtegi luud tal ei murdunud, küll aga tõusis vererõhk.

Metroos viibinud inimesed pidasid ründaja kinni ja miilits võttis mehe oma hoole alla. Vene meedia andmetel oli ründaja alkoholi mõju all.

Moskva Helsingi grupi juht Aleksejeva tunneb end täna hästi ja viibib kodus. 1976. aastal loodud organisatsioonist, mis on vanim inimõiguste organisatsioon Venemaal, kinnitati portaalile Rabkor.ru, et naine arsti juurde ei läinud.

Inimõiguste keskuse Memorial esimees Oleg Orlov rääkis raadiojaamale Ehho Moskvõ, et mees nimetas end vene õigeusklikuks patrioodiks ülekuulamisel. Ka olla ta väitnud, et on ühe vaimuliku asutuse kursuslane.

Moskva siseasjade osakonna informatsiooni järgi algatas prokuratuur kriminaalasja paragrahvi alusel, mil puudutab peksmist huligaansuse ajendil. Kohtuistungi alguseni peab ta viibima vahi all.

ITAR-TASSi andmetel mehel dokumente kaasa polnud. Oma sõnul on tema nimi Konstantin Pereverzjev, sündinud aastal 1979, elukohaga Solntsevos.

Ühte teist inimõiguste aktivisti, Lev Ponomarjovi, peksti teisipäeva hilisõhtul tema kodu lähedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles