Vene võimud avaldasid ühe «musta lese» nime

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene uurijad on meedia andmetel tuvastanud vähemalt ühe kahest naisenesetapjast, kes kandsid esmaspäeva hommikul võimsad pommid rahvast tulvil Moskva metroosse.


Kommersant kirjutas tänases numbris, et võimud peavad ühe rünnaku korraldajaks üht 17-aastast mullu tapetud Kaukaasia mässulise leske, kelle pilt avaldati ka lehes, vahendas AFP uudisteagentuur.

Hiljem kinnitas seda infot uudisteagentuuridele Interfax ja RIA Novosti ka riikliku terrorivastase võitluse komitee ametnik.

Moskva metroos plahvatanud esimese pommi kandjaks arvatav nn must lesk Džennet Abdurahmanova oli väidetavalt abielus Dagestani islamivõitleja Umalat Magomedoviga - ajalehes avaldatud pildil on mõlemad poseerimas püstolitega.

Samas pole teada, kas nad ka ametlikult abielus olid.

Kommersandi andmetel võis Abdurahmanova teine nimi ka Abdulajeva olla. Dženneti nimi on Venemaa mosleminaiste seas populaarne - see tuleb araabiakeelsest sõnast «jannat», mis tähendab paradiisi.

Moskva metroo teist pommikandjat pole ametlikult identifitseeritud, kuid ühe versiooni kohaselt oli selleks 20-aastane tšetšeenitar Marha Ustrahanova - eelmisel sügisel tapetud islamivõitleja Said-Emin Hizrijevi lesk.

Ustrahanova on vanemate sõnul teadmata kadunud mullu suvest. Tõenäoliselt ta siis mässulisega abielluski.

Mõlemad naised võisid sõita pealinna Dagestanis asuvast Kizljarist esmaspäeval. Kolmapäeval raputas ka seda Kaukaasia linna ohvriterohke topeltpommiplahvatus ning eile teatasid sealsed võimud veel ühe võimsa pommi kahjutukstegemisest.

Vene võimud on avalikustanud ka võikad fotod kahest ilma peata naise laibast, mis olevat Moskva metrooplahvatuste uurimisel peamiseks tõendusmaterjaliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles