Riigiduumas tahetakse keelata filmide hakkimist reklaamiga

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa föderatsiooninõukogu esimees Sergei Mironov..
Venemaa föderatsiooninõukogu esimees Sergei Mironov.. Foto: Reuters/SCANPIX.

Vene seadusandjate ette on jõudnud uus eelnõu, mis nõuab telekanalitelt edaspidi mängufilmide näitamist tervikuna ühes tükis, ilma reklaamipausideta.

 

Seaduseelnõu saatis riigiduumasse föderatsiooninõukogu spiiker Sergei Mironov, kelle hinnangul segab alalõpmata pealetükkiv reklaam mängufilmi haaramist loomingulise teosena ning riivab seetõttu valusalt televaatajate õigusi, vahendas Lenta.ru agentuuri Interfax.

Praegu on keelatud reklaamiga hakkida lühikesi telesaateid, mis kestavad kuni veerand tundi, samuti religioosseid programme. Mironovi eelnõu vastuvõtmise korral lisataks sellesse nimekirja ka mängufilmid.

Mironovi sõnul näitab viimane ülevenemaalise ringhäälingu küsitlus, et reklaami täielikku kadumist teleritest soovib vaid neli protsenti venemaalastest. Valdavalt ollakse aga vastu reklaami valikulise paigutamisele teatud programmide või näiteks spordiülekannete vahele.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles