Veokite tohutud järjekorrad Soome idapiiril kahanevad

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raskeveokite järjekord Vaalimaa piiripunkti lähistel Hämeenkyläs täna kell 14.03.
Raskeveokite järjekord Vaalimaa piiripunkti lähistel Hämeenkyläs täna kell 14.03. Foto: Soome maanteeamet

Soomest Venemaale pääsemist ootavate raskeveokite järjekord Vaalimaa, Nuijamaa ja Imatra piiripunktides on hakanud vaikselt vähenema.


Kella 11 ajal oli selle pikkuseks Vaalimaal 34 kilomeetrit, võrreldes 42 kilomeetriga reedel kell 15.30, vahendas YLE. Hamina ja Kotka vahele Summast läänepoole on taas rajatud veokipark.

Nuijamaa piiripunktis mõõdeti raskeveokite järjekorra pikkuseks täna hommikul 11 kilomeetrit, võrreldes eilse paarikümne kilomeetriga. Ööl vastu reedelt ulatus piiriületust ootavate sõidukite järjekorra pikkus 18 kilomeetrini.

Vaalimaa tolliülema asetäitja Juhani Kuntsi sõnul laheneb olukord Imatras ja Nuijamaal täna tänase päeva jooksul, veokipark likvideeritakse homseks.

Kuntsi jutu järgi on järjekorra vähenemine võtnud hoo sisse ka Vaalimaal. Viimase 24 tunni jooksul on läbi piiripunkti sõitnud 300 veokit, võrreldes 200 veokiga sellele eelnenud ööpäeval.

Ilmselt muutub järjekord Vaalimaal minimaalseks homse päeva jooksul, kuid järgmise nädala lõpus on uusi ummikuid oodata, rääkis Kunts.

Veokite liikumine Soomest itta toppas IT-probleemide tõttu Vene piiripunktides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles