Lihavõttejumalateenistusi Venemaal turvas 114 000 miilitsat

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva õigeusu kiriku ja kogu Venemaa patriarh Kirill (keskel) Lunastaja Kristuse katedraalis.
Moskva õigeusu kiriku ja kogu Venemaa patriarh Kirill (keskel) Lunastaja Kristuse katedraalis. Foto: SCANPIX

Enam kui 3,5 miljonit venemaalast osales ööl vastu tänast aset leidnud lihavõttejumalateenistustel, julgeoleku järele valvas üle 114 000 miilitsa ja sisevägede sõduri.


Siseministeeriumi allikas rääkis RIA Novostile, et turvalisust tagas 111 500 miilitsat ja 2500 siseväelast ning lisas, et ühtegi tõsisemat avaliku korra rikkumist ei registreeritud.

Moskva õigeusukiriku ja kogu Venemaa patriarh Kirill viis läbi neli tundi väldanud teenistuse Lunastaja Kristuse katedraalis Moskvas.

Kirikusse mahtunud viie tuhande inimese seas olid president Dmitri Medvedev abikaasa Svetlanaga ja ka peaminister Vladimir Putin.

«Las rõõm sellest säravast pasha-pühade ööst, mis puudutas meie südameid, jääks nii kauaks, kuni me suudame temast kinni hoida,» ütles patriarh.

Julgeolekumeetmed olid eriti karmid pealinnas Moskvas ja teistes suurlinnades ning seda hiljutiste terrorirünnakute tõttu.

29. märtsil Lubjanka ja Parek Kulturõ metroojaamades aset leidnud plahvatjiustes hukkus 40 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles