Lõuna-Osseetia saadab naised ja lapsed Venemaale

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Gruusiast lahku lüüa sooviva Lõuna-Osseetia võimud hakkasid vägivalla ägenemise ootuses nädalavahetusel evakueerima naisi ja lapsi Venemaale.

 

Lõuna-Osseetia elanikud usuvad enda sõnul, et nad on sihilike rünnakute objektiks, ning kardavad laiamõõtmelise sõja puhkemist Gruusia vägedega, vahendas Reuters.

Nädalavahetusel toimus mitmel pool regioonis relvakokkupõrkeid, mille alustamises süüdistasid vastaspooled teineteist. Põhja-Osseetias samal ajal korraldatud meeleavalduses süüdistas sealne liider grusiine «metsikutes barbaarsustes».

Venemaale suunduvatele bussidele pääsemist ootasid viimastel päevadel järjekorras sajad naised ja lapsed. RIA Novosti andmetel sõidutatakse täna õhtul Tshinvalist üle piiri juba teine suur pagulastegrupp – kokku ligi pooltuhat inimest.

Venemaaga teravasse konflikti sattunud Thbilisi kinnitab samas, et ei kavatse erimeetmeid konfliktitsoonis rakendada, nõudes rahvusvahelise rahuvalvemissiooni saatmist sinna praeguse SRÜ kontingendi asemele.

1990. aastate alguses toimunud verise sõja järel saadeti Gruusia separatistlikesse piirkondadesse Abhaasiasse ja Lõuna-Osseetiasse vene rahuvalvajad.

Gruusia süüdistab aga Moskvat nüüd katses neid provintse oma aladega liita. Venemaa omakorda süüdistab Thbilisit konflikti õhutamises, et leida ajend nende alade jõuga tagasi võtmiseks.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles