Piraadid kaaperdasid Lõuna-Korea supertankeri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevafirma Samho Shipping ametiisik näitab kaardil, kus ettevõttele kuuluv tanker kaaperdati.
Laevafirma Samho Shipping ametiisik näitab kaardil, kus ettevõttele kuuluv tanker kaaperdati. Foto: SCANPIX

Somaalia piraadid kaaperdasid eile India ookeanis 300 000-tonnise Lõuna-Korea naftatankeri 24 meeskonnaliikmega.


Iraagist Louisiana osariiki USAs suundunud Samho Dreami pardal viibib viis lõunakorealast ja 19 filipiinlast, teatas Sŏuli välisministeerium.

Lõuna-Korea andis oma juba varem piirkonda patrullima saadetud sõjalaevale korralduse tanker kinni pidada enne kui see mõnda sadamasse jõuab, vahendas BBC.

Kohaliku meedia teatel sõidab nende sõjalaev supertankerist kiiremini ning peaks seetõttu nimetatud eesmärgi ka täitma. Samas võib BBC korrespondendi sõnul igasugune katse piraadid tankerilt välja tõrjuda osutuda äärmiselt ohtlikuks, sest toornaftat kandvate laevade ümbruses oleks võimaliku tulevahetuse tagajärjed mõeldamatud.

Reutersi teatel kuulub Samho Dreami toornafta USA töötlejale Valero Energy Corp ning lasti väärtust hinnatakse 170 miljonile dollarile.

Somaalia piraadid teenisid kaaperdatud laevade ja meeskonnaliikmete eest eelmisel aastal hinnanguliselt 60 miljonit dollarit lunaraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles