Välisministeerium: Euroopa peab Lõuna-Osseetias vajadusel kiirelt reageerima

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisministeerium.
Välisministeerium. Foto: Peeter Langovits.

Eesti välisminister Urmas Paet sõnas, et nii Euroopa Liidu eesistujamaa kui Euroopa Komisjon peaksid Lõuna-Osseetias toimuvat tähelepanelikult jälgima ning vajadusel kiirelt reageerima. 

Välisministeerium avaldas muret sündmuste pingestumise pärast Lõuna-Osseetias ning kutsus osapooli vägivallast hoiduma, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on olukorra lahendamiseks tarvis rahvusvahelisi jõupingutusi.

«Euroopa Liidu riikidel on tahe ja huvi leida regiooni konfliktidele jätkusuutlik lahendus ning viimasel Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel juuli lõpus oli Gruusia konfliktipiirkondadega seonduv tõsise tähelepanu all,» lausus välisminister.

ELi eesistuja Prantsusmaa välisminister Bernard Kouchner on teatanud otsusest lähemal ajal Gruusiat külastada.

Samuti peaks Gruusia Lõuna-Osseetia ja Abhaasia piirkondade rahuvalvemissioonidel osalema riigid, kes ei oleks konfliktiga otseselt seotud.

«Rahuvalve nimetatud npiirkondades oleks sobilik ettevõtmine Euroopa Liidule,» rõhutas välisminister Paet.

Konflikt Gruusia ning eralduda sooviva Lõuna-Osseetia piirkonna vahel ägenes 1. augustil, kui toimus tulevahetus kummagi poole relvajõudude vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles