Orbitaaljaamas kohtuvad esmakordselt neli naist

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühendriikide kosmosesüstik Discovey toimetas rahusvahelisse kosmosejaama (ISS) kolm naisastronauti, kes liituvad orbitaaljaamas ameeriklanna Tracy Caldwell Dysoniga. Nii palju naisi pole kosmoses kunagi varem olnud.


Ameeriklased Dorothy Metcalf-Lindenburger ja Stephanie Wilson ning Jaapani astronaut Naoko Yamazaki kuuluvad kosmosesüstik Discovery seitsmeliikmelisse meeskonda, mis asus täna Eesti aja järgi kell 13.31 Florida osariigi Canaverali neeme kosmodroomilt teele ISSi poole, vahendas AFP.

Discovery meeskonna kosmosemissioon kestab 13 päeva ning selle aja jooksul sooritavad astronaudid kolm kosmosekõndi. Muu hulgas toimetasid astronaudid ISSi uue mitmeotstarbelise transpordimooduli Leonardo.

NASA esindaja Bill Gerstenmaieri arvates ei tuleks astronaute nende soo järgi jagada, vaid kosmosesse lähevad oma ala spetsialistid.

USA kosmoseagentuuril on orbiidil tiirleva, sada miljardit dollarit maksva jaama ehituse lõpetamiseks jäänud veel kolm missiooni, enne kui süstikuprogrammile septembri lõpus joon alla tõmmatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles