Süürias mõrvati tähtis julgeolekuametnik

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria sõdur.
Süüria sõdur. Foto: Reuters / Scanpix

Araabia meedia andmetel lasti Süürias reede öösel maha president Bashar al-Assadi lähikonda kuuluv brigaadikindral Mohammed Suleiman.

 

Kinnitamata andmetel pandi veretöö toime Tartuse sadamalinna lähedal asuval rannal, vahendas BBC News. Damaskus pole seni väidetavat tulistamist kommenteerinud.

Arvatava atentaadi asjaolud on endiselt ebaselged. Esimesed teated Suleimani surmast ilmusid meediasse laupäeval, kui sellest kirjutas al-Bawaba portaal.

Erinevatel andmetel võis kindral surma saada oma rannamajas ühe merelt lähenenud jahi pardal viibinud snaipri kuulidest, mida võidi tema pihta tulistada kokku neli.

Süüria valitsusvastaste veebilehel Free Syria nimetati Suleimani presidendi tähtsaimaks julgeolekunõustajaks. Araabia ajalehed al-Hayat ja Asharq al-Awsat aga mainisid, et ta tegeles tundlike julgeolekuküsimustega.

Lisaks teatakse teda töötavad riigi kontaktisikuna mõjuka poliitilise ja sõjalise šiiaorganisatsiooni Hezbollahi juures Liibanonis.

Internetimeedia andmetel maeti Suleiman juba pühapäeval oma kodulinnas Duraykishis, mis ei asu kaugel Tartusest.

Selle aasta veebruaris mõrvati Süürias ka üks Hezbollahi komandör – Imad Mughniyeh, kas hukkus autopommi tagajärjel pealinnas Damaskuses.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles