Tai punasärgid tungisid telejaama

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai punasärkides opositsiooni meeleavaldajad võitlemas sõduritega Thaicom Teleporti kompleksi juures Bangkoki põhjapoolses eeslinnas.
Tai punasärkides opositsiooni meeleavaldajad võitlemas sõduritega Thaicom Teleporti kompleksi juures Bangkoki põhjapoolses eeslinnas. Foto: Reuters / Scanpix

Tai pealinnast Bangkokist põhja pool ründasid tuhanded protestijad satelliitprogrammi edastamise eile valitsuse otsusel lõpetanud telejaama, et taastada selle opositsioonilise kanali töö.


BBC korrespondendi teatel kasutas politsei meeleavaldajate vastu pisargaasi, kuid rahvamassil õnnestus korravalvurite ja sõdurite rivist läbi murda ning hoone hõivata. Praegu on olukord kompleksis rahulik.

Tai valitsus sulges telekanali People Channel neljapäeval linnas kehtestatud eriolukorra nõuetele vastavalt. Ka mitu valitsusvastast veebilehte suleti eile. Mingil viisil suudavad opositsioonijuhid siiski jätkata info edastamist.

2006. aasta sügisel veretu sõjaväelise riigipöördega kukutatud peaminister Thaksin Shinawatra pooldajad on pealinnas telkinud juba terve kuu ning lubanud eirata kogunemispiiranguid.

Kohus on juba väljastanud vahistamisorderi mitme protestijuhi nimele seoses eilse tormijooksuga parlamendikompleksile, mis sundis rahvaesindajaid põgenema.

Täna plaanisid kümned tuhanded meeleavaldajad marssida Bangkoki kümnes erinevas teadmata paigas, kuid neid toetava telekanali sulgemine sundis kõiki suunduma Thaicomi telekompleksi juurde.

Teatatud on ka täiendavate punasärklaste saabumisest pealinna. Samas kinnitas armee pressiesindaja täna, et julgeolekujõud «kehtestavad seaduse otsustavalt».

Eriolukord annab valitsusele laiad volitused julgeolekujõudude kasutamiseks ning keelab teoorias kõik rahvakogunemised rohkem kui viie inimese osalusel. Seni pole valitsus siiski andnud signaali kavatsusest jõudu kasutada.

Tai punasärgid nõuavad peaminister Abhisit Vejjajiva tagasiastumist ning lubavad enne mitte Bangkokist lahkuda. Eelmisel nädalal peetud läbirääkimised lõppesid tulemusteta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles