Kaksikvend tuvastas Poola presidendi surnukeha

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa lääneosas asuva Smolenski lähedal juhtunud lennukatastroofis eile elu kaotanud Poola presidendi Lech Kaczynski kaksikvend, eelmine valitsusjuht Jaroslaw Kaczynski on tuvastanud riigipea surnukeha.


Poola seimisaadik ja ekspeaministri parteikaaslane Maks Kraczkowski kinnitas RIA Novosti andmetel, et Jaroslaw Kaczynski identifitseeris nii president Lech Kaczynski kui ka tema abikaasa Maria surnukeha, edastas AFP.

Samuti käis ta õnnetuspaika vaatamas.

PAP uudisteagentuuri andmeil naasis hukkunud presidendi leinav vend täna varahommikul kohe kodumaale. Smolenskisse lendas eile õhtul ka Poola peaminister Donald Tusk.

Lech Kaczynski valiti Poola presidendiks 2005. aastal ning koos järgmisel aastal peaministriks tõusnud kaksikvenna Jaroslaw Kaczynskiga moodustasid nad rohkem kui aastaks jõulise valitsustandemi.

Smolenski lähedal laupäeval alla kukkunud lennukis, mis vedas Poola ametlikku delegatsiooni Katõni massimõrva ohvrite mälestustseremooniale, hukkus veel kümneid Poola kõrgeid riigiametnikke, sõjaväelasi, vaimulikke ja juhtivaid ajaloolasi - koos lennuki meeskonnaga kaotas parandatud andmetel elu kokku 96 inimest, kelle surnukehad on leitud ja saadetakse Moskva kohtulaboritesse tuvastamiseks.

Poolas on välja kuulutatud nädalapikkune lein. Täna, pühapäeval, täpselt keskpäeval peetakse üle kogu riigi kahe minuti pikkune leinavaikus lahkunute mälestuseks. Presidendi surnukeha jõuab viimastel andmetel kodumaale Eesti aja järgi kell kolm pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles