Moskvas mõrvati skinhead'e karistanud riigikohtunik

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miilitsaauto.
Miilitsaauto. Foto: SCANPIX

Moskva kesklinnas lasti täna hommikul maha riigikohtunik Eduard Tšuvašov, kes aasta alguses tegeles laia kõlapinda saanud

skinhead'

ide protsessiga.


Korrakaitsejõudude allikas rääkis RIA Novostile, et tundmatu kurjategija tulistas Tšuvašovi Strelbištšenski põiktänav 24 maja trepikojas ja põgenes seejärel sündmuskohalt.

Tšuvašov lasti maha oma kodumaja trepikojas, täpsustas allikas. Juristi naabrid kuulsid tulistamist umbes kell 8.15 kohaliku aja järgi.

Esialgsete andmetel järgi sooritas kuriteo 25- kuni 30-aastane 175-180 sentimeetrit pikk keskmise kehaehitusega mees. Ta kandis siniseid teksaseid, musta jopet ja musta mütsi.

Uurijad said arvatava kurjategija tundemärgid oma valdusesse tänu valvekaamera lintidele.

Praegu pole selge, kas veretöö võib olla seotud Tšuvašovi ametialase tegevusega või mitte.

Kohtuniku tapmises algatas prokuratuur kriminaalasja paragrahvide alusel, mis puudutavad tapmist ja relva ebaseaduslikku kasutamist.

Selle aasta veebruaris mõistis kohus süüdi etnilise viha tõttu inimesi tapnud skinhead'ide grupeeringu Valged Hundid liikmed, määrates neile 6,5- kuni 23-aastase vangistuse. Tosinast kohtualusest üheksa mõisteti süüdi, kusjuures jõugu liikmete hingel oli 11 inimelu.

Skinhead'ide ohvriteks olid peamiselt Usbekistanist või Kõrgõzstanist pärit inimesed.

Eelmise aasta novembris langetas Tšuvašov otsuse pikendada riiklikus narkokontrollis töötanud kindralleitnandi Aleksandr Bulbovi vangistust.

Bulbovi ja veel mitut teist narkokontrolli ametnikku kahtlustatakse ametivolituste ületamises ning telefonikõnede illegaalses pealtkuulamises.

Kohus pikendas suveni esialgse uurimise tähtaega kõnealuses loos. Novembri keskel väljus Bulbov Lefortovo eeluurimisvanglast, kuid ta pidi allkirjaga kinnitama, et ei sõida minema.

Eduard Tšuvašov oli Moskva linnakohtu kolleegiumi liige kriminaalasjade valdkonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles