Pea pooled katastroofi ohvrid tuvastati

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola hukkunud presidendi Lech Kaczynski ja teiste katastroofiohvrite mälestuseks tänavale asetatud küünlad.
Poola hukkunud presidendi Lech Kaczynski ja teiste katastroofiohvrite mälestuseks tänavale asetatud küünlad. Foto: AFP / Scanpix

Vene võimude teatel on neil ohvrite sugulaste abiga õnnestunud identifitseerida peaaegu pooled laupäeval Smolenskis alla kukkunud Poola presidendi lennukis hukkunud inimeste surnukehad.


«Praegusel hetkel on 45 lennukatastroofis surnut tuvastatud,» kinnitas Vene uudisteagentuuridele tervishoiuminister Tatjana Kolikova.

Töö ülejäänud ohvrite tuvastamiseks jätkub. Eelnevalt on ametnikud hoiatanud, et paljud surnukehad on halvas seisus ja nende isiku saab kindlaks teha vaid DNA-analüüs.

Tragöödias hukkus ka Poola president Lech Kacynski abikaasaga ning veel kümned kõrged ametnikud, sõjaväelased, vaimulikud ja rahvaesindajad - kokku 96 inimest.

Poola peaprokurör teatas eile, et rusudest on leitud 87 surnukeha ning ülejäänute kättesaamiseks üritatakse vraki juurde viia rasketehnikat.

Leidtud surnukehad viidi ühte morgi Moskva lõunaosas, kus nende isikuid üritavad Vene võimude abil kindlaks teha Poola ametnikud ja ohvrite omaksed, vahendas AFP.

Golikova kinnitas, et ka president Kaczynski naise surnukeha on tuvastatud ning see viiakse kodumaale juba teisipäeva hommikul. Presidendi enda surnukeha identifitseeris juba laupäeval tema kaksikvennast ekspeaminister Jaroslaw Kaczynski.

Poola presidendi delegatsioon oli surmalennukiga teel Venemaa lääneosas asuva Smolenski lähedal toimuvale Katõni massimõrva mälestustseremooniale.

Katõni metsades ja mujal tapeti seitsme aastakümne eest kokku 22 000 rahvuslikult meelestatud Poola ohvitseri ja eliidi esindajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles