Poola presidendi matuseid plaanitakse pühapäevale

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola lahkunud presidendipaari mälestuseks peetud missa pealinna Püha Anna kirikus.
Poola lahkunud presidendipaari mälestuseks peetud missa pealinna Püha Anna kirikus. Foto: Reuters / Scanpix

Poola presidendi kantselei teatas täna hommikul võimude kavatsusest sängitada möödunud laupäeval lennukatastroofis Venemaal hukkunud riigipea Lech Kaczynski ja tema abikaasa mulda pühapäeval.


Gazeta Wyborcza vahendas presidendikantselei asejuhi Jacek Sasini teadet, mille kohaselt toimuks avalik matusetseremoonia ohvrite mälestuseks juba päev varem. Need kuupäevad pole siiski veel päris kindlad, kuna kõik oleneb sellest, millal jõuavad kõik surnukehad Poola tagasi.

Tseremoonia toimub alles siis, kui kõik katastroofi ohvrid on kodumaa pinnale toodud.

Esialgu pole veel välja öeldud ka riigipea matuste toimumise paika, ehkki presidendi perekond on selle juba otsustanud. Teave tehakse ametlikult avalikuks pärast kõigi üksikasjade paikapanemist.

Poola hukkunud presidendi sark toodi kodumaale juba möödunud pühapäeval ning täna peaks sinna jõudma ka tema abikaasa Maria säilmed. See saab olema üldse esimene kord, kui riigipea ja tema kaasa maetakse koos samal ajal.

Eelnevalt on meedias kirjutatud, et matusetseremooniale oodatakse ka kõrgeid välisriikide liidreid, teiste seas Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi osalemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles