Piltuudis: satelliitfoto Smolenski katastroofi paigast

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DigitalGlobe'i satelliitfoto Smolenski poolsõjaväelise lennuvälja kõrval asuvast katastroofipaigast (all paremal).
DigitalGlobe'i satelliitfoto Smolenski poolsõjaväelise lennuvälja kõrval asuvast katastroofipaigast (all paremal). Foto: AP / Scanpix

Smolenski poolsõjaväelisele lennuväljale laupäeval saabuma pidanud Poola presidendi lennukil jäi tihedas udus maandumisrajast puudu vaid paar-kolmsada meetrit.

Vene eksperdid on avaldanud arvamust, et tragöödia põhjustas meeskonna inimlik eksimus.

Poola piloodid üritasid maanduda halbadest ilmaoludest ja hoiatustest hoolimata, ehkki neil soovitati suunduda varulennuväljale.

Katastroofipaigalt on leitud lennuinfot sisaldavad nn mustad kastid - salvestised kinnitavad Vene ekspertide sõnul, et piloodid said kätte kogu vajaliku info.

Meedias on spekuleeritud ka selle üle, et pilootidele võidi lennuki pardal maandumiseks kõrgemalt poolt survet avaldada.

Poola peaprokurör Andrzej Seremet aga kinnitas eile, et esialgu ei viita mitte miski sellele.

Venemaa lääneosas juhtunud lennukatastroofis hukkus Poola president Lech Kaczynski ja veel 95 riigiesindajat, kes olid minemas osalema seitsme aastakümne eest toime pandud Katõni massimõrva mälestustseremoonial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles