Vene uurijad välistasid plahvatuse surmalennuki pardal

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
smolensk
smolensk Foto: AFP / Scanpix

Vene uurijad on arvamusel, et laupäeval Smolenski lähedal alla kukkunud Poola presidendilennuki pardal ei toimunud enne katastroofi plahvatust ega puhkenud tulekahju.


Seda kinnitas esimene asepeaminister Sergei Ivanov teisipäeval ajakirjanikele, vahendas AFP uudisteagentuur. Ka mootoririke välistati.


«Dekodeeritud lennusalvestiste esialgne analüüs ja õnnetuspaigal tehtud töö tulemused näitasid, et plahvatust või tulekahju lennuki pardal ei olnud,» kinnitas ta. «Mootorid töötasid kuni hetkeni, mil nad põrkasid vastu maad.»

Ivanov esitas selle info laupäevase tragöödia uurimiseks loodud valitsuskomisjoni nõupidamisel. Samal koosolekul kinnitas lennunduskomitee esindaja ka varasemat teadet, et vraki juurest on leitud ka kolmas nn must kast, mis sisaldab andmeid surmalennu kohta.

Poola ametnike soovil analüüsitakse seda nende laboris Vene spetsialistide osavõtul. Eelmised kaks musta kasti viidi uurimiseks Vene laborisse, kus nende analüüsi jälgivad ka Poola ametnikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles