Reutersi video: Poola esileedi sark jõudis kodumaale

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaal laupäeval lennukatastroofis hukkunud Poola presidendi Lech Kaczynski abikaasa Maria sark jõudis kodumaal pinnale teisipäeval.


Lennuväljal olid surnukeha vastu võtmas teiste seas presidendipaari nuttev tütar Marta ja presidendi kaksikvend Jaroslaw Kaczynski.

Sõjaväelased ja katoliku vaimulikud osalesid samuti süngel tseremoonial. Surnuauto teekonnale sõjaväelennuväljalt Varssavi kesklinna olid taas tuhanded inimesed, nagu ka kahe päeva eest, kui jõudis kodumaa pinnale riigipea sark.

Presidendipaar maetakse ilmselt pühapäeval Waweli kindluse katedraali Krakowi linnas. Laupäeval toimub ka pealinnas Varssavis ametlik mälestustseremoonia.

Matustele oodatakse välisriikide liidreid, teiste seas Venemaa presidenti Dmitri Medvedevi ja Saksa liidukantsleri Angela Merkeli osalemist.

Smolenski lähedal eelmisel laupäeval alla kukkunud Poola presidendilennukis hukkus kokku 88 riigiesindajat ning 8 meeskonnaliiget, neist enam kui poolte surnukehad olid täna hommikuks veel tuvastamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles