Odessa annab tänavale Lech Kaczyński nime

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smolenski lähedal lennukatastroofis hukkunud Poola presidendipaar Lech ja Maria Kaczynski.
Smolenski lähedal lennukatastroofis hukkunud Poola presidendipaar Lech ja Maria Kaczynski. Foto: AP / Scanpix

Ukraina lõunaosas asuva Odessa linnavolikogu otsustas kesklinnas asuvale tänavale anda laupäeval Venemaa lääneosas aset leidnud lennukatastroofis hukkunud Poola presidendi Lech Kaczyński nime.


«Otsust nimetada osa Poola tänavast ümber Lech Kaczyński järgi toetasid kõik istungil osalenud volikogu liikmed,» lausus linnavolikogu infoosakonna esindaja Olena Warycheva Poola raadio kodulehekülje vahendusel.

«See on ilus Odessa osa, mis on väärt kandama Poola presidendi nime,» kinnitas Odessa linnapea Eduard Hurvitz uudisteagentuuri AFP vahendusel.

Linnavolikogu liikmed austasid lennukatastroofis hukkunuid ka minutilise leinaseisakuga. Esmaspäev oli sarnaselt Eestiga Ukrainas leinapäev ning paljud ukrainlased kasutasid seda lillede asetamiseks Kiievis asuva Poola saatkonnahoone juurde.

Hukkunud riigipea auks on lubanud ka Gruusia pealinna Tbhilisi ja Leedu pealinna Vilniuse võimud anda linnas ühele tänavale Lech Kaczyński nime.

Thbilisi linnapea sõnul kaotas maailm Kaczyński näol «liidri, kes alati kaitses ideaale, mis on seotud võitlusega vabaduse ja demokraatia eest».

«Leedu oli riik, mida Lech Kaczyński kõige tihedaminei külastas. Tal olid väga head isiklikud suhted kõigi meie liidritega. Leedu ja pealinna Vilnius olid viimane riik ja linn, mida Poola president külastas,» kommenteeris Leedu parlamendispiiker Irena Degutienė.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles