Iraan hukkas avalikult kolm vägistajat

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poomissõlm
Poomissõlm Foto: Internet

Iraani riikliku päevalehe teatel poodi islamivabariigi põhjaosas asuvas Babolsari linnas vägistamise eest surma mõistetud kolm meesterahvast.


13 naise vägistamises süüdimõistetud 26-aastane Ali, 27-aastane Rahatollah ja 33-aastane Amir Hossein hukati Kaspia mere ääres asuva linna keskväljakul, vahendas uudisteagentuur AFP.

Kolmik peeti kinni 2007. aasta juunis, kui rase abielus naine pöördus politseisse ja esitas nende vastu avalduse. Ohvrite hulgas on ka kolm tudengit ning veel kaks õpilast, kelle mehed uinutasid, vägistasid ja seejärel teadvusetult tänavale jätsid.

Hukatud eitasid oma süüd ning kinnitasid, et kõik naised olid nende sõbrad, kes vabatahtlikult nendega kaasa läksid.

Pärast 1979. aastal Iraanis toimunud revolutsiooni käib kohtumõistmine riigis šariaadi ehk islami seaduste järgi, mille kohaselt võib surmanuhtluse määrata mõrva, abielurikkumise, relvastatud röövi, usust taganemise ja narkokaubanduse eest.

Iraanis on sel aastal toimunud hukkamiste käigus poodud vähemalt 42 süüdimõistetut. Möödunud aastal poodi vähemalt 270 inimest, 2008. aastal aga 246.
Inimõigusorganisatsioonid on Iraani hukkamisi tauninud ja nende andmetel on Iraan Hiina järel hukkamiste poolest koguni teisel kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles