Paljud riigijuhid Kaczynski matusel ei osale

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandil Fimmvorduhalsi vulkaani purske tulemusel tekkinud tuhapilv.
Islandil Fimmvorduhalsi vulkaani purske tulemusel tekkinud tuhapilv. Foto: -/AFP

USA president Barack Obama ning Saksamaa kantsler Angela Merkel teatasid, et ei osale Islandi vulkaanist purskunud tuhapilve tõttu homme Poola presidendi Lech Kaczynski matusel.


Obama sõnul helistas ta presidendi kohusetäitja ja parlamendi spiiker Bronislaw Komorowskile ning avaldas kahetsust, et ei saa vulkaanituha pilve tõttu matusel osaleda, vahendas AFP.


Kaczynski matusel mitte osalemisest on teatanud ka Suurbritannia prints Charles, Lõuna-Korea peaminister Chung Un-Chan, Soome president Tarja Halonen, Saksamaa kantsler Angela Merkel, Kanada peaminister Stephen Harper, Hispaania peaminiser Jose Luis Rodriguez Zapatero ning Türgi president Abdullah Gul.

Pühapäev on Türgis aga ametlikuks leinapäevaks kuulutatud ning Kaczynski auks langetatakse lipud poolde masti.

Eesti peaminister Andrus Ansip asus täna õhtupoolikul 1300-kilomeetrisele reisile Poola suunas teele aga autoga ning nii mõnedki teised lähemates riikides asuvad riigijuhid kasutavad kohale jõudmiseks autode või rongide abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles