Piltuudis: vene lapsi harjutatakse laiutava kodumaaga

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaal lastele müüdav kaart suurest kodumaast.
Venemaal lastele müüdav kaart suurest kodumaast. Foto: fishki.net

Venemaa kauplustes müüakse lastele maakaarte, kus nende kodumaad on kujutatud tegelikust oluliselt suuremana, haarates endasse ka kõik kunagised NSV Liidu alad ning muudki.

Venekeelsesse internetiportaali fishki.net üles riputatud piltidelt võib näha, et vene lastele esitletakse kodumaana muu hulgas ka Eestit, Lätit ja Leedut, samuti teisi endise kommunistliku impeeriumi vabariike Euroopas ja Aasias.

Venemaast ei eristu värvilt kuidagi ka Soome ja Skandinaavia ega isegi Jaapan, ehkki huvitaval kombel on välja jäetud paljud endise idabloki riigid, eesotsas Poolaga.

Pildid teinud kasutaja juhib tähelepanu sellele, et ühtegi administratiivpiiri kaardile joonistatud ei ole – «kõik ümberringi on kolhooslik, kõik ümberringi on minu… meie Kodumaa!» tõdeb ta, avaldades kartust, et hiljem suureks kasvades rakendatakse selline teadmine ka tegelikku ellu, milles võibki näha kaardi sügavamat strateegilist mõtet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles