Vene valitsus otsustas Mistrali ostmise

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopterikandja Mistral Põhja-Saksamaal Wilhelmshavenis.
Kopterikandja Mistral Põhja-Saksamaal Wilhelmshavenis. Foto: SCANPIX

Vene valitsus võttis vastu poliitilise otsuse Prantsuse kopterikandja Mistral ostmiseks ja tehing peaks olema sõlmitud enne selle aasta lõppu.



Sõjalis-tehnilise koostöö föderaalteenistuse direktor Mihhail Dmitrijev rääkis RIA Novostile, et praegu käivad aktiivsed konsultatsioonid.

Mingeid üksikasju ta ei avaldanud.

Me pole varem allkirjastanud nii mahukat lepingut relvastuse ostmiseks, seetõttu on vaja saada dokumentide vormistamiseks hulgaliselt lisateavet, jutustas Dmitrijev.

Varasemate uudiste järgi soovib Venemaa osta prantslastelt ühe kopterikandja ja lisaks sellele veel litsentsi kolme sarnase laeva valmistamiseks Vene tehastes. Prantsusmaa tahab müüa Venemaale kaks laeva ja litsentsi kahe laeva valmistamiseks Venemaal.

Prantsusmaa oletab, et ostu-müügi leping sõlmitakse septembris 2010.

Venemaa huvitus dessantlaeva ostmisest juba 2009. aastal, kui ametlikud läbirääkimised käivitusid 2. märtsil 2010. Kui tehing saab allkirjastatud, ostab Venemaa laeva ilma radariteta, relvastuseta ja informatsiooni juhtimissüsteemita SENIT9.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles