Poola Katõni fond soovib erapooletut uurimist

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smolenski lähedal maandumisel alla kukkunud Poola presidendi lennuki Tu-154 rusud.
Smolenski lähedal maandumisel alla kukkunud Poola presidendi lennuki Tu-154 rusud. Foto: REUTERS TV

Poola Katõni fondi uus esimees professor Jacek Trznadel pöördus Poola valitsuse poole, et üle-eelmisel laupäeval aset leidnud lennukatastroofi asuks uurima rahvusvaheline ja sõltumatu uurimiskomisjon.


«10. aprillil Smolenski lähistel aset leidnud lennuõnnetuse, milles hukkusid ka vabariigi president Lech Kaczyński ja Poola riigiinstitutsioonide juhid erakordselt suure tähtsuse ja asjaolu tõttu, et see ei toimunud Poola pinnal, pöördun ma teie poole, härra peaminister, sõltumatu, rahvusvahelise komisjoni moodustamiseks, et uurida katastroofi põhjuseid,» kirjutas Trznadel pöördumises Poola valitsusjuhi Donald Tuski poole, vahendas Poola raadio koduleht.

Poola Katõni fondi hinnangul peaksid komisjoni kuuluma rahvusvaheliselt tunnustatud eksperdid. Trznadeli sõnul peaks uurimise üks eesmärk olema ka 96 inimelu nõudnud katastroofi järel tekkinud avalikkuse rahutuse vähendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles