Clinton: USA usub NATO avatud uste poliitikasse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton ja Urmas Paet
Hillary Clinton ja Urmas Paet Foto: Raigo Pajula

USA välisminister Hillary Clinton rõhutas USA veendumust, et avatud uste poliitika on NATO-le kasulik ning lisab alliansile väärtust juurde.

«Usume NATO lahtiste uste poliitikat. Uued liikmed toovad NATOsse lisaväärtust, Eesti on selle kinnituseks hea näide,» ütles Clinton pressikonverentsil Tallinnas.

«Lisaks on Eesti tuntud kui «E-stonia» ning kõige ühendunum rahvas maailmas,» ütles Clinton, viidates Eesti internetiseeritusele ning erinevatele e-lahendustele riigi- jm struktuurides.

Clinton tänas Eestit tehnoloogia-alase koolitustegevuse eest Mongooliast Afganistanini. «Eesti on andnud palju sellesse, et teised riigid mõistaksid tehnoloogilise arengu kasulikkust.»

Clintoni hinnangul on Eesti suurepärane eeskuju teistele riikidele, kus on demokraatia alles arenemas, vahendas ERR Uudised.

Ta kirjeldas, et kui ta 1994. aastal Eestis käis, oli tegu alles areneva riigiga, 2004. aastal tagasi tulles oli Eesti värske Euroopa Liidu ja NATO liige. Praeguseks ei ole Clintoni hinnangul Eesti aga mitte ainult usaldusväärne partner, vaid ka suurepäraseks eeskujuks teistele riikidele.

Clintoni sõnul hindab USA Eesti humanitaarabi panust nii Afganistanis, Moldovas kui ka Gruusias.

Samuti tänas ta eestlasi abi eest Haitile, Clintoni sõnul näitab see, et eestlased on lahke loomuga rahvas, kes on valmis teisi aitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles