Poola avalikustab pardasalvestite sisu kahe nädala pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene uurijad 11. aprillil Poola presidendi lennuki hukupaigas.
Vene uurijad 11. aprillil Poola presidendi lennuki hukupaigas. Foto: SCANPIX

Poola peaprokurör Andrzej Seremet teatas täna, et 10. aprillil Venemaal Smolenskis alla kukkunud president Lech Kaczyński lennuki mustade kastide sisu avaldatakse ilmselt kahe nädala pärast, ehkki oli varem seda lubanud teha juba täna.


Viivitus on tema sõnul tingitud asjaolust, et Poola uurijad pole oma Vene kolleegidelt veel kõiki tõendeid kätte saanud ning enne pardasalvestite sisu avaldamist tahavad ka Poola uurijad neid analüüsida, vahendas

tvn24.pl

.



Poola Raadio kodulehekülg

kirjutas täna ka YouTube'i lisatud

amatöörvideo

st, mis on filmitud pärast lennuki allakukkumist Smolenski lennujaama lähistel metsas. Videos on kuulda sireeni ja nelja valju pauku, mis on meedias ja netifoorumites tekitanud spekulatsiooni, et need võisid olla kuulilasud.



Eile tuvastati lennuõnnetuse 21 viimast ohvrit ning Venemaa valmistub nende surnukehasid Poolasse saatma, teatas Vene tervishoiuministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles