Mumbai terroriamokis purustatud luksushotell avas taas uksed

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mumbai merekaldal asuva Oberoi hotelli töötaja peasissepääsu ees.
Mumbai merekaldal asuva Oberoi hotelli töötaja peasissepääsu ees. Foto: AFP / Scanpix

India rahvarohkeimas suurlinnas Mumbais avatakse laupäeval poolteist aastat suletuna seisnud Oberoi luksushotell, mis sai tõsiselt kannatada 2008. aasta novembri verises terrorirünnakus.


Merelt saabunud relvastatud äärmuslaste tormijooksus linnale hukkus tookord peaaegu 170 inimest, neist rohkem kui 30 töötasid või elasid just rannaäärses Oberoi hotellis, edastas

BBC News

.

Ka hotelli numbritoad purustati poolteise aasta eest, kui ründajad hoones plahvatusi korraldasid ja valimatult tulistasid. Briti ringhäälingu korrespondendi teatel on nüüd kõik taas korda tehtud ja hotellis käib veel viimane viimistlus.

Mumbai ühe tuntuima luksushotelli renoveerimine läks maksma 35 miljoni dollarit (üle 410 miljoni krooni) ning omanikud loodavad, et nii uued kui ka kunagised kliendid leiavad tee sinna taas üles. Hotelli restoranid on tänaseks juba täis broneeritud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles