Kosovos võetakse Serbia mobiilsidet maha

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosovos ametlikult tegutseva mobiilsideoperaatori IPKO antenn.
Kosovos ametlikult tegutseva mobiilsideoperaatori IPKO antenn. Foto: Reuters / Scanpix

Kosovo võimud hakkasid reedel kõrvaldama riigis loata tegutsevate Serbia mobiilsideoperaatorite saatjaid, mis jätab levita kümned tuhanded sealsed serblased, kes ihkavad oma emamaa küljes edasi elada.


Serbiat vihastanud aktsioon jätkub, edastas AFP uudisteagentuur. Kosovo sideameti juht Ekrem Hoxha ütles ajakirjanikele, et praeguseks on eemaldatud 14 tavalist saatejaama, mis asusid peamiselt serblastega asustatud aladel.

Neid saatjaid peetakse ebaseaduslikuks, kuna neile pole hangitud litsentsi Kosovo riigilt, mis kuulutas sõltumatuse Serbiast ühepoolselt välja veidi enam kui kahe aasta eest.

Belgrad seda ei tunnista ning peab piirkonda Serbia lõunapoolseks provintsiks.

Kosovos tegutseb ka kaks ametliku litsentsiga kohalikku mobiilsideoperaatorit.

Serbia valitsus protesteeris Prishtina tegevuse pärast ÜRO ja ELi politseimissiooni esindajatele ning nõudis neilt Kosovo serblaste kaitsmist «uue isoleerimise» eest ja kiireid meetmeid «intsidentide ärahoidmiseks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles