Tai peaminister lükkas punasärkide nõudmised tagasi

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavakunstnik joonistamas Tai sõdurit.
Tänavakunstnik joonistamas Tai sõdurit. Foto: AP / Scanpix

Tai opositsiooni piiramisrõngasse sattunud peaminister Abhisit Vejjajiva lükkas laupäeval taas tagasi nädalaid pealinna Bangkoki südames võimutsenud valitsusvastaste protestijate tingimused aktsioonide lõpetamiseks.


Punasärkides meeleavaldajad nõudsid reedel parlamendi laialisaatmist kuu aja jooksul, mis oli pehmendatud versioon varasemast nõudest esinduskogu kohe laiali saata, samuti hiljutise vägivalla uurimist, vahendas

BBC News

.

«Ma ei saa seda aktsepteerida, sest nad kasutavad vägivalda ja hirmutamist,» põhjendas Abhisit oma eitavat vastust.

«30-päevane ultimaatum ei ole teemaks,» lisas valitsusjuht. «Laialisaatmine peab olema kogu riigi, mitte ainult punasärkide hüvanguks, ning seda tuleb teha õigel ajal.»

Abhisit pakkus ise varem välja võimaluse korraldada riigis ennetähtaegsed valimised selle aasta lõpuks.

Protestijate liidrid teatasid seejärel, et nad kardavad uut võimude pealetungi, et opositsioonijõud pealinna keskele rajatud laagrist välja suruda. Edasistest läbirääkimistest valitsusega loobutakse.

Kokkupõrgetes politsei ja armeega on viimasel kahel nädalal hukkunud juba veerandsada inimest. Punasärkides meeleavaldajad hõivasid Bangkoki kesklinnas piirkonnad juba rohkem kui kuu aja eest ning pinged tõusevad korrespondentide hinnangul taas.

2006. aasta sügisel sõjaväelise riigipöördega võimult tõugatud Thaksin Shinawatra toetajad peavad praegust kahe aasta vanust valitsust ebaseaduslikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles