Poola soovib Venemaalt avatud uurimist

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola kaitseminister Bogdan Klich (vasakul) ja Vene asepeaminister Sergei Ivanov kohtusid Moskvas.
Poola kaitseminister Bogdan Klich (vasakul) ja Vene asepeaminister Sergei Ivanov kohtusid Moskvas. Foto: Reuters / Scanpix

Moskvasse laupäeval sõitnud Poola kaitseminister Bogdan Klich peab läbirääkimisi kõrgete Vene valitsusametnike ja prokuratuuri esindajatega ning peateemana arutatakse mõistagi Smolenski lennukatastroofi küsimusi.


Pärast kohtumist esimese asepeaministri Sergei Ivanoviga rõhutas Klich kahe nädala taguse katastroofi põhjuste väljaselgitamise olulisust mõlemale valitsusele, vahendas

Poola raadio

uudisteportaal. Täieliku uurimise korraldamine on tema sõnul peaprioriteet.



«See on meie ühine vastutus. Seda uurimist tuleb kiirendada ning seejuures tuleb täielikult austada avatuse ja läbipaistvuse põhimõtteid,» ütles Poola minister. «Me rääkisime, kuidas sellist täielikku läbipaistvust saavutada.»

Ivanovi kinnitusel on Venemaa samuti, nagu Poolagi, huvitatud katastroofi kõigi asjaolude võimalikust kiirest väljaselgitamisest. «Venemaa,» rõhutas asepeaminister, «tahab välistada igasuguseid tragöödiaga seotud spekulatsioone ja kahtlasi vihjeid.»

Venemaa lääneosas asuva Smolenski lähedal alla kukkunud lennukis hukkusid kahe nädala eest nii Poola president Lech Kaczyński kui ka kümned kõrged ametnikud ja teised riigiesindajad, nende seas kogu sõjaväe tippjuhtkond - kindralstaabi ülem ja kõigi väeliikide komandörid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles