Rootsi raadio: seksi ostjatele tehakse liiga väikseid trahve

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seksi ostmise eest trahvitakse süüdlasi liiga vähe, leidsid Rootsi raadio teatel selliseid kohtuotsuseid lähemalt uurinud toimetajad.


Kokku uuriti läbi ligi paarsada seksiostujuhtumit ning neist umbes iga teise puhul oli trahvisumma inimese palka arvestades liiga väike, vahendas YLE.

Seejuures on paljud väikse rahatrahviga pääsenud ise hea sissetulekuga.

Rootsi raadio küsis ka kriminaalõiguse professori Madeleine Leijonhufvudi seisukohta, ning viimane arvas, et seksiteenuste ostjad saavad sageli kohtus mittevajaliku erikohtlemise osaliseks.

«Enamasti vaadatakse, et kuritegu ei ole nii tõsine,» märkis naine.

Sissetuleku järgi oleks nii mõnigi seksi ostja pidanud saama märksa suurema trahvi - mõnel puhul jäi tegelik trahvikviitungile märgitud summa isegi tuhandeid eurosid ettenähtust väiksemaks.

Rootsis rohkem kui kümne aasta eest kehtima hakanud prostitutsiooniseadus muutis seksi ostmise riigis ebaseaduslikuks. Samas pole aga kuritegu seksi müüa.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles